Pestkoppen in maatpak, wat kun je er aan doen?

Het lijkt te kinderachtig voor woorden, maar net als op school worden ook in bedrijven en instellingen iedere dag werknemers gepest door collega’s of leidinggevenden. Op z’n tijd een grapje, een beetje plagen onder collega’s: dat verlevendigt de werksfeer. Pesten is echter iets anders dan een grapje of een plagerijtje.

Slachtoffers zwijgen vaak uit schaamte, de pestkoppen geven het slachtoffer de schuld en de leidinggevende kijkt de andere kant op. Mijn ervaring als bedrijfsmaatschappelijk werker, vertrouwenspersoon en traumadeskundige leert dat de gevolgen van pestgedrag niet kinderachtig zijn: ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en soms zelfs zelfmoord.

Het pesten bestaat uit twee partijen. De pestkop en de persoon die gepest wordt. Mensen die pesten, hebben een slachtoffer nodig, om de aandacht van het echte probleem af te leiden of ze hebben het nodig om een ander klein te maken. Niet alleen als pestkop, maar ook als slachtoffer kun je het systeem doorbreken. Wat kun je doen om pesten op het werk tegen te gaan?

1.     Wees assertief: Maak het direct bespreekbaar
Probeer zaken direct bespreekbaar te maken, met een collega, leidinggevende of management, wacht niet te lang. Als het te lang door gaat is er al een bepaald systeem ontstaan waar moeilijk uit te komen is. Een assertieve houding betekent dat je op komt voor jezelf en dat je het gedrag van de ander niet accepteert. Kijk de mensen recht in de ogen aan. Gemakkelijk is het niet, maar onmogelijk ook niet.

2.     Voorkom vermijdend gedrag: Straal kracht uit en begroet de persoon gewoon.
Voorkom vermijdend gedrag. De neiging heb je meestal, om de confrontatie uit de weg te gaan. maar hierdoor wordt het alleen nog maar erger. Dus loop niet met een grote boog om de persoon heen. Probeer hem of haar niet te vermijden, maar kijk de persoon recht aan en groet de persoon gewoon. Dan straal je kracht uit.

3.     Trek een grens: Trek voor jezelf een grens tot hoever.
Blijf vooral jezelf en durft te handelen van uit jezelf. Maar ga niet te lang door. Als de situatie niet verandert moet je soms de conclusie trekken dat je beter naar een andere werkplek kan gaan kijken. Af en toe de confrontatie aan gaan is goed, maar het moet niet eindeloos door gaan ten koste van je gezondheid

 4.     Bereid je voor: Bereid je voor op een opmerking, dat geeft het gevoel dat je het aan kan.
Zorg dat je voorbereid bent op een opmerking, dat je een standaard opmerking hebt die op alle situaties van toepassing is, wanneer er iets onaardigs tegen je wordt gezegd, of wanneer je langs de koffieautomaat loopt en hoort dat ze iets onaardigs over je zeggen. Iets simpels als: ‘Zo, dat is dan ook weer gezegd’ kan al volstaan. Zo voorkom je dat je met je mond vol tanden staat. Dit geeft ook een gevoel van eigenwaarde.

 5.     Laat het niet te lang door gaan: Houd de regie over jezelf en je situatie.
Pesten leidt tot mentale en fysieke klachten (slecht slapen, nachtmerries, hoofdpijnklachten) en uiteindelijk tot posttraumatische stressstoornis. Als het echt niet meer gaat, roep dan de hulp in van derden, leidinggevende, personeelszaken, vertrouwenspersoon of bedrijfsmaatschappelijk werk. Wat je ook doet, wacht er niet te lang mee. Het pest probleem moet in de kiem gesmoord moet worden, zeker in een tijd waarin overstappen naar een ander bedrijf niet zo eenvoudig meer is.

Wilt u meer informatie of een gesprek met een vertrouwenspersoon? Neem contact op met Marijke van Vliet (mgvanvliet@mwo.nl) van MWO.

 

Gerelateerde artikelen:

Wilt u meer weten over dit onderwerp of in contact
komen met MWO?

Neem dan contact met ons op. U kunt bellen via
0591 – 51 49 40 of mailen naar info@mwo.nl